Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи можна включити ЄСВ до витрат звітного року?

May 25, 2017

Відповідно до п. 2 розд. ІІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.15 р. № 435 (далі – Порядок № 435), фізособа-підприємець без використання праці найманих працівників формує та подає Звіт з ЄСВ сама за себе один раз на рік до 10 лютого року, що настає за звітним періодом. Звітним періодом є календарний рік.
Законом від 08.07.10. р. № 2464-VI (абзац третій ч. 8 ст. 9) визначено, що фізособа-підприємець зобов’язані сплачувати ЄСВ, нарахований за календарний рік на підставі даних річної податкової декларації, до 10 лютого наступного року.
Згідно з пп. 177.4.3 Податкового кодексу (далі – ПК) до переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізособи-підприємця на загальній системі оподаткування, належать суми ЄСВ у розмірах і порядку, установлених законом.
Тобто фізособа-підприємець на загальній системі оподаткування зобов’язана сплачувати ЄСВ за звітний рік до 10 лютого наступного року після подання Звіту з ЄСВ, тому суму сплаченого ЄСВ за звітний рік відносять до складу витрат наступного року.
Однак, якщо ЄСВ сплачувався протягом звітного року, то фізособа-підприємець має право включити сплачену суму до складу витрат звітного року.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!