Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи можна податкові накладні за травень включити до податкового кредиту у вересні?

October 9, 2015

Підприємство у травні не включило суми ПДВ за деякими отриманими податковими накладними до податкового кредиту. Чи може воно включити такі накладні до декларації з ПДВ за вересень?
Як передбачено п. 198.6 ПК, у разі якщо платник податку не включив у відповідному звітному періоді до податкового кредиту суму ПДВ на підставі отриманих податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН, таке право зберігається за ним протягом 365 календарних днів із дати складання податкової накладної.
Зауважимо, що зазначена норма набула чинності лише з 29.07.15 р. згідно зі змінами, унесеними до ПК Законом від 16.07.15 р. № 643-VIII. Тобто раніше (до внесення змін) податковий кредит звітного періоду формувався на підставі податкових накладних, складених у такому звітному періоді та своєчасно зареєстрованих в ЄРПН. Несвоєчасно зареєстровані в ЄРПН податкові накладні могли бути включені до складу податкового кредиту того звітного періоду, у якому було здійснено їх реєстрацію.
Отже, у наведеній ситуації підприємство може включити до складу податкового кредиту за вересень поточного року податкову накладну, складену в травні 2015 року, за умови, що її зареєстровано в ЄРПН.

За матеріалами журналу „БАЛАНС” від 12.10.15 р. № 83-84.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!