Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи можна виправити арифметичні помилки, допущені в податковій накладній?

May 23, 2013

Міндоходів роз’яснило, що арифметичні помилки, допущені в податковій накладній, виправленню не підлягають. Податкова накладна з помилками, включаючи і арифметичні, не розцінюється як документ і не може бути підставою для формування податкового кредиту. 
Внесення змін або коригування показників податкової накладної здійснюється у випадку коригування податкових зобов’язань платника відповідно до ст. 192 Податкового кодексу, а  саме, якщо після постачання товарів чи послуг змінюється сума компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів чи послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів чи послуг. 
Також, звертаємо увагу, що у разі порушення продавцем порядку заповнення податкової накладної або порядку її реєстрації в Єдиному реєстрі покупець таких товарів чи послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на постачальника. Ця заява є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту. До заяви потрібно додати копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів чи послуг або копії первинних документів, складених відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», що підтверджують факт отримання таких товарів чи послуг.       
Порядок заповнення податкової накладної визначений ст. 201 Податкового кодексу та наказом Мінфіну від 01.11.11 р. № 1379 «Про затвердження форми податкової накладної та Порядку заповнення податкової накладної».

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!