Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Мобілізація транспортних засобів юросіб уже в дії

June 10, 2014

З 08.06.14 р. набув чинності Закон від 20.05.14 р. № 1275-VІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації».

Зокрема, встановлено, що виконання військово-транспортного обов’язку під час мобілізації, якщо не введений правовий режим воєнного чи надзвичайного стану, здійснюється згідно з Мобілізаційним планом України шляхом безоплатного залучення ТЗ підприємств, установ та організацій усіх форм власності для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань на умовах їх повернення власникам після оголошення демобілізації.

Обсяги ТЗ за типами та марками, які планується залучити під час мобілізації, для підприємств, установ та організацій усіх форм власності встановлюються місцевими державними адміністраціями за поданням військових комісаріатів.

Залучення ТЗ під час мобілізації здійснюється військовими комісаріатами на підставі рішень місцевих державних адміністрацій, які оформлюються відповідними розпорядженнями.

Приймання-передача транспортних засобів, залучених під час мобілізації, та їх повернення після оголошення демобілізації здійснюються на підставі актів приймання-передачі.

Повернення ТЗ власнику здійснюється протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації.

Порядок компенсації шкоди, завданої ТЗ внаслідок їх залучення під час мобілізації, визначить Кабмін.

Закон від 20.05.14 р. № 1275-VІІ набув чинності з 08.06.14 р. («Голос України» від 07.06.14 р. № 109).

 

Новини за темою:

Прийнято Закон про удосконалення соцгарантій для мобілізованих

[d1425]

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!