Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

МОЗ розробив механізм відшкодування вартості ліків

July 4, 2016

МОЗ розробив проект постанови КМУ «Про впровадження механізму повного/часткового відшкодування лікарських засобів».
Проектом передбачається введення з 1 жовтня 2016 року цілковитого/часткового відшкодування вартості ліків (за відповідним переліком міжнародних непатентованих назв) для груп населення, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 17.08.1998 № 1303, з додатковим включенням дітей і підлітків у віці до 17 років включно.
Ціни на ліки для відшкодування не підлягають держрегулюванню, яке здійснюється відповідно до постанови Кабміну від 17.10.2008 № 955.
Лікарські засоби для відшкодування виписуються на рецептурних бланках за формою 1 із зазначенням міжнародної непатентованої назви та виду відшкодування (повне або часткове).
Постановою передбачається затвердити Порядок повного / часткового відшкодування і Перелік лікарських засобів для відшкодування.
На ліки для відшкодування постачальницько-збутові надбавки не перевищуватимуть 10% задекларованого зміни оптово-відпускної ціни з урахуванням податків, і торговельні (роздрібні) надбавки - не вище 25% закупівельної ціни.
Також для реалізації даної постанови потрібно буде затвердити Порядок розрахунку референтних цін відшкодування і встановити такі референтні ціни.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Minzdrav-razrabotalo-mexanizm-vozmeshheniya-stoimosti-lekarstv.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!