Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Міністерство юстиції поверне паперові свідоцтва на право власності

August 15, 2016

Робоча група Міністерства юстиції розробить зміни до закону про державну реєстрацію, що дозволить повернути свідоцтво на право власності в паперовому вигляді.
Свідоцтво видаватиметься на захищеному бланку за бажанням власника, а інформація про це буде заноситися до Державного реєстру майнових прав. При подальшому продажу майна власник об'єкта зобов'язаний пред'явити цей документ.
Відповідний законопроект буде зареєстрований в парламенті в кінці серпня.
Крім цього, на початку вересня тижні ДП Наїс, яке веде державні реєстри, почне надавати послуги смс-інформування власників нерухомості.
Повідомлення буде приходити в тому випадку, якщо майно власника проглядається в базі дані або з ним відбуваються будь-які дії. Вартість послуг поки не встановлена.
Споживачам буде запропоновано кілька можливих пакетів.
Як раніше було відомо, з 1 серпня власникам квартири не видають документ про право власності на захищеному бланку - власник житла отримує лише роздрукований аркуш, на якому вказано номер запису в Державному реєстрі майнових прав. Таке нововведення призвело до невдоволення серед населення, оскільки покупці житла побоювалися несанкціонованого проникнення до реєстру.
Також це пов'язано з ростом кількості випадків, коли нотаріуси перереєстрували право власності на майно без відома його власників.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Ministerstvo-yusticii-vernet-bumazhnye-svidetelstva-na-pravo-sobstvennosti

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!