Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Мінфін пропонує умову, за якої не будуть штрафувати за неправильну фінзвітність

August 1, 2013

Так, законопроектом Мінфіну «Про внесення змін до деяких законів України з питань бухобліку» передбачено можливість для підприємств подати уточнюючу фінансову звітність і консолідовану фінзвітність на заміну раніше поданої за наслідками аудиторської перевірки, самостійно виявлених помилок або з інших причин. У разі ж, якщо підприємство подасть уточнюючу звітність протягом трьох місяців із дати попереднього подання, то до нього штрафні санкції не застосовуватимуться.

Крім цього, пропонується не застосовувати адмінштрафи до керівників та інших посадових осіб підприємств у зв’язку з допущеними методологічними помилками або арифметичними описками ведення бухобліку та складання фінзвітності, пов’язаними із запровадженням міжнародних стандартів, протягом двох років із дати переходу на їх застосування.

Також, починаючи з річної звітності за 2015 рік, підприємства зобов’язані подавати фінзвітність органам, до сфери управління яких вони належать, трудовим колективам на їх вимогу, власникам (засновникам) відповідно до установчих документів, якщо інше не передбачено цим Законом. Органам держвлади та іншим користувачам фінзвітність подається відповідно до законодавства. При цьому, фінзвітність та консолідована фінзвітність підприємств, складена:

- за міжнародними стандартами - подається через НКЦПФР виключно в електронній формі;

- за Н П(С)БО - подається через центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері інформатизації, формування і використання національних електронних інформаційних ресурсів.

За матеріалами офіційного сайту Мінфіну.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!