Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Мінфін пропонує визнати інвойс (рахунок-фактуру) первинним документом

August 17, 2015

В рамках імплементації деяких законодавчих актів Європейського Союзу у сферу бухгалтерського обліку та аудиту, Мінфін серед іншого внесло пропозицію про визнання рахунку-фактури первинним документом.
Відповідно до діючого законодавства, задля підтвердження факту здійснення господарської операції бухгалтерія має надати разом з договором акт про виконання робіт, податкову накладну, а також рахунок-фактуру. При цьому останній, на відміну від законодавства країн ЄС, сам по собі не є підтвердженням проведення господарської операції.
Проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», розроблений Мінфіном, передбачає визначення первинного документа як документа, який містить відомості про господарську операцію, дає дозвіл або підтверджує  її здійснення.
Таким чином, рахунку-фактурі надається статус первинного документа за умов наявності підписів господарюючих суб’єктів, які брали участь у проведенні операції. Це значно полегшить первинний документообіг для вітчизняних підприємців та дозволить наблизити облікове законодавство України до стандартів Європейського союзу.
За матеріалами офіційного веб-сайту Мінфіну.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!