Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Міндоходів «озброюється» поліграфами

October 29, 2013

Затверджена Інструкція щодо застосування комп’ютерних поліграфів у роботі Міністерства доходів і зборів України.
Метою проведення опитування із застосуванням поліграфа є отримання ймовірної та орієнтувальної інформації, яку іншим шляхом отримати неможливо, для її використання в діяльності щодо попередження та виявлення корупційних та інших протиправних дій з боку працівників, гарантування їх безпеки та захисту від незаконних посягань, пов’язаних із виконанням службових обов’язків, зняття з них безпідставних звинувачень або підозр.
При цьому, поліграф в діяльності Міндоходів може використовуватися виключно для:
- проведення заходів сприяння оперативно-розшуковій діяльності в системі Міндоходів;
- перевірки кандидатів в процесі вирішення питань щодо прийому особи на роботу (службу) до Міндоходів, його територіальних органів, підпорядкованих установ та організацій;
- отримання інформації під час проведення службових розслідувань та перевірок, профілактичних заходів.
Опитування із використанням поліграфа проводиться за завданням на його проведення, яке готується ініціатором з числа працівників підрозділів внутрішньої безпеки Міндоходів. У завданні зазначається, правдивість якої саме інформації, що надається особою, викликає сумнів, та якими документами ці сумніви підтверджуються.
Крім того, психофізіологічне інтерв’ю із використанням поліграфа може бути проведене лише за умови отримання добровільної письмової згоди особи, яка не є наслідком примусу або тиску з боку сторонніх чи заінтересованих осіб. При цьому, результати такого опитування не мають будь-якої доказової сили, а лише орієнтують на здобуття матеріальних та інших доказів у порядку, передбаченому чинним законодавством.

Наказ Міндоходів від 02.08.13 р. № 329 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 01.11.13 р. № 82).


Новини за темою:

Як повинні себе поводити працівники Міндоходів?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!