Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Міндоходів намагається по’єднати нові та старі правила ведення КОРО

November 14, 2013

Міндоходов оприлюднило проект наказу про удосконалення новоспеченого порядку ведення книг обліку розрахункових операцій.
Буде внесено уточнення до Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій та додатків 1 та 2 до цього порядку в частині визначення реквізитів книги обліку розрахункових операцій на РРО та окрему господарську одиницю, які заповнюються для забезпечення обліку розрахункових квитанцій.
Так, проект передбачає додавання:
- у розділі 3 форми КОРО на РРО (додаток 1) підграф для відображення: у графі «Номери фіскальних чеків за контрольною стрічкою» - першого на початку робочого дня і останнього перед виходом РРО з ладу; в графах «Початок використання» і «Закінчення використання» - дати і час, серії та номери розрахункової квитанції.
- у формі КОРО на господарську одиницю (додаток 2): графі «Номер та серія розрахункової квитанції» - підграф про першу та останню квітанціях; в графі «Сума готівки» - підграф про службове внесення та службову видачу; в графі «Сума розрахунків» - підграф про загальну суму та за ставкою ПДВ 20 %.
Також будуть виправлені помилки у порядку ведення КОРО:
- неоднозначне формулювання обов`язку використання КОРО на РРО та на господарську одиницю;
- некоректне посилання на заяву (додаток 3) замість КОРО на господарську одиницю (додаток 2) у контексті дозволу виконувати додаткові підсумкові записи.

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів.

Про дані невідповідності ми попереджали читачів у «БАЛАНС» № 87 від 31.10.13 р. А про те, як вести КОРО зараз, читайте у спецвипуску «БАЛАНС» № 90-91 від 14.11.13 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!