Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Міндоходів отримало ЄСВ, за ПФУ залишилась персоніфікація

March 20, 2013

Затверджено Положення про Міністерство доходів і зборів України. На нове Міністерство покладено функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування. Міндоходів контролюватиме своєчасність подання платниками податків (зборів) та єдиного внеску передбаченої законом звітності (декларації, розрахунки тощо), своєчасність, достовірність, повноту нарахування та сплати податків і зборів, єдиного внеску. 
Натомість, Пенсійний фонд України займатиметься веденням персоніфікованого обліку надходжень від сплати єдиного внеску,  а також має право вносити пропозиції Міндоходів щодо ведення обліку сплати єдиного внеску, формування та подання звітності в частині ведення обліку застрахованих осіб у системі загальнообов`язкового державного соціального страхування.

Указ Президента України від 18.03.13 р. № 141/2013 набув чинності з 19.03.12 р. («Урядовий кур’єр» від 19.03.13 р. № 51).

Нагадаємо, Указом Президента України від 24.12.12 р. № 726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної митної служби України та Державної податкової служби України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!