Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Міндоходів про склад витрат підприємства

October 7, 2014

1) Щодо віднесення витрат на оплату винагороди посередникам до складу витрат

У разі, якщо витрати на оплату винагород посередникам можна розподілити на окремі об`єкти запасів, такі витрати включаються до собівартості таких запасів.

При цьому витрати, не підтверджені відповідними розрахунковими, платіжними та іншими первинними документами, обов`язковість ведення і зберігання яких передбачена правилами ведення бухгалтерського обліку та нарахування податку, не включаються до складу витрат.

2) Щодо включення до складу витрат витрат покупця на винагороду поручителю за договором поруки та гарантії, надані ним продавцю на оплату боргу за договором постачання запасів або основних засобів та/або за погашення такого боргу

Така виплата на користь поручителя не відображається у складі витрат в податковому обліку платника податку. Сума винагороди за договором поруки враховується у податковому обліку у складі собівартості відповідних запасів.

У разі придбання основних засобів сума винагороди за договором поруки включається до складу інших витрат.

3) Щодо віднесення покупцем до складу витрат неустойки за несвоєчасне погашення боргу

Відповідно до пп. 139.1.11 ПК не включаються до складу витрат витрати, не пов`язані з провадженням господарської діяльності, а саме витрати на суми штрафів та/або неустойки чи пені за рішенням сторін договору або за рішенням відповідних державних органів, суду, які підлягають сплаті платником податку.

Враховуючи це положення, до складу витрат покупця не включається сума неустойки за несвоєчасне погашення боргу перед поручителем за договором поруки.

4) Щодо відображення у складі витрат витрат на сертифікацію імпортних товарів, що ввозяться на територію України для продажу

Витрати на сертифікацію імпортованої продукції відносяться до собівартості реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг у складі загальновиробничих витрат.

Лист Міндоходів від 30.05.14 р. № 10316/5/99-99-19-02-02-16.

 

Новини за темою:

Як в податковому обліку платника податку на прибуток відображаються витрати на демонтаж основних засобів у разі їх ліквідації?

Витрати на ремонт орендованих основних засобів

Модернізація РРО: як обліковувати витрати?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!