Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Міндоходів консультує про оподаткування операцій з постачання програмної продукції

October 10, 2013

Затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо особливостей оподаткування ПДВ операцій з постачання програмної продукції.
Відповідно до п. 261 підрозд. 2 розд. XX ПК операції з постачання програмної продукції тимчасово, з 01.01.13 р. до 01.01.23 р., звільняються від ПДВ. При цьому, до програмної продукції відносять:
- результат комп`ютерного програмування у вигляді операційної системи, системної, прикладної, розважальної та/або навчальної комп`ютерної програми (їх компонентів), а також у вигляді інтернет-сайтів та/або онлайн-сервісів;
- криптографічні засоби захисту інформації.
Так, звільнення від ПДВ операцій з постачання програмної продукції не залежить від реєстрації платника податку як суб`єкта, який застосовує особливості оподаткування податком на прибуток підприємств суб`єктів індустрії програмної продукції, передбачені п. 15 підр. 10 розд. XX ПК, оскільки застосовується до таких операцій, а не суб`єктів. При цьому, такі операції з переданням права власності на продукцію (згідно з договором про передання виключних майнових прав інтелектуальної власності) звільняються від ПДВ незалежно від того, чи постачається така продукція на матеріальних носіях, чи передається покупцеві іншим шляхом, в т. ч. і з використанням мережі Інтернет, електронною поштою або іншими засобами передачі інформації.
Якщо послуги з технічної підтримки (встановлення, налаштування, тестування, виявлення та усунення недоліків) програмної продукції не входять до складу її вартості та постачаються не її виробниками, то вони оподатковуються ПДВ у загальновстановленому порядку за основною ставкою. Операції платників податку з постачання засобів криптографічного захисту інформації звільняються від ПДВ за умови наявності ліцензій на право здійснення такої діяльності та сертифікатів відповідності на засоби криптографічного захисту інформації або позитивних експертних висновків за результатами державної експертизи у сфері криптографічного захисту інформації.

Наказ Міндоходів від 07.10.13 р. № 536 набув чинності з дня підписання.


Новини за темою:

Постачання програмної продукції: перехідний період

Імпорт програмної продукції не звільняється від ПДВ

Операції з постачання послуг у сфері інформатизації обкладаються ПДВ

Новації держекспертизи в сфері криптографічного захисту інформації

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!