Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Мінагрополітики отримало земельні повноваження

August 1, 2016

Повноваження щодо формування державної політики в сфері земельних відносин, в області геодезичної і картографічної діяльності, державного земельного кадастру, використання і охорони земель усіх категорій та форм власності передані від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства до Мінагрополітики України.
З огляду на це, зазначають в Мінрегіоні, парламент повинен якнайшвидше ухвалити законопроекти № 4355 про передачу громадам земель за межами населених пунктів і № 4390 з планування територій.
Землі сільгосппризначення повинні бути передані у власність об'єднаних територіальних громад. А свою чергу така структура, як Держгеокадастр у вигляді окремого центрального органу виконавчої влади в Україні взагалі не потрібен, вважають в Міністерстві. Його функції повинні полягати виключно у веденні земельного кадастру.
Також внесені зміни до документів, що регламентують підпорядкування і підзвітність Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Тепер цей орган, який займається державною політикою в сфері земельних відносин, буде координуватися Кабінетом безпосередньо через Міністра аграрної політики та продовольства.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Minagropolitiki-poluchilo-zemelnye-polnomochiya

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!