Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Мінекономрозвитку про перелік відкритих єдиних держреєстрів, доступ до яких є вільним

January 19, 2016

Мінекономрозвитку розглянуло питання щодо інформації про перелік відкритих єдиних державних реєстрів, доступ до яких є вільним, а саме щодо відкриття відомостей, які містяться у:
1) ЄДР юросіб та ФОП
До 01 жовтня 2015 року органи державної влади одержували відомості з ЄДР юросіб та ФОП, що не є відкритими для доступу на офіційному веб-сайті розпорядника зазначеного реєстру, у вигляді витягу, довідки, даних в електронному вигляді. Витяг та/або довідка на письмовий запит органу державної влади надавались держреєстратором на бланку встановленого зразка, що підписувались ним і засвідчувались його печаткою.
При цьому виписки, витяги, довідки в паперовій та електронній формах відповідно до Закону "Про електронні документи та електронний документообіг" мають однакову юридичну силу.
З 01 жовтня 2015 року був передбачений єдиний механізм для отримання посадовими особами органів держвлади, органів місцевого самоврядування інформації з ЄДР юросіб та ФОП в електронній формі шляхом безпосереднього доступу до цього реєстру.
Також у сфері держреєстрації бізнесу запроваджено відкритий доступ через офіційний веб-сайт Мін’юсту до відомостей, що містяться в ЄДР юросіб та ФОП, шляхом їх пошуку, перегляду, копіювання та роздрукування, а також отримання інформації у формі витягу, довідки, виписки.
З метою вдосконалення процедури надання відомостей з ЄДР юросіб та ФОП Мін'юстом запроваджено такі електронні сервіси, як:
- надання у режимі реального часу електронних виписок, витягів та довідок з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців через офіційний сайт Міністерства юстиції;
- надання протягом 24 годин електронних виписок, витягів та довідок через Реєстраційний портал з використанням електронного цифрового підпису держреєстратора.
2) Єдиному реєстрі підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство
На сьогодні на офіційному сайті Мін’юсту функціонує кабінет електронних сервісів, на якому можна в режимі он-лайн отримати відомості з держреєстрів Мін’юсту.
Зокрема, за допомогою вказаного ресурсу можна отримати відомості із Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство про суб'єктів підприємницької діяльності, відносно яких триває або завершена процедура банкрутства.

Лист Мінекономрозвитку від 15.01.16 р. 3302-06/906-06.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!