Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Металобрухт планують продавати винятково на аукціонах

December 3, 2014

Мінекономрозвитку оприлюднило законопроект “Про внесення змін до Закону України “Про металобрухт”.

Законопроектом передбачено запровадити продаж металобрухту винятково з аукціону на товарно-сировинній біржі. Це дозволить сформувати його ринкову вартість, а також це уможливить вільний експорт купленого на біржі металолому.

Процедура аукціону дасть змогу керуватися незмінним порядком ведення торгів, чіткими правилами визначення переможця аукціону. Механізм торгів з аукціону підтримує добросовісну конкуренцію серед учасників ринку та характеризується мінімальним втручанням регулятора.

Обсяги реалізації відходів та брухту чорних металів, брухту легованих чорних металів, брухту кольорових металів виставляються на аукціон у вигляді лотів. Початкова ціна кожного лоту  визначається  у пропозиціях продавців.

Товарна біржа не пізніше ніж за 5 робочих днів до початку проведення аукціону оприлюднює на власному офіційному сайті повідомлення про проведення аукціону, у тому числі дату, час та місце проведення аукціону, товарну спеціалізацію торгів, кількість, обсяги  лотів, розмір біржового збору, правила біржової торгівлі, регламент аукціону, дату, з якої закінчується прийом заявок на участь в аукціоні.

Строк проведення аукціону – не більше ніж 2 робочі дні з дня закінчення строку приймання заявок від суб’єктів господарювання щодо участі в аукціоні.

Учасник аукціону приймає участь в аукціоні від власного імені. Перепродаж лотів не дозволяється.

Відомості про учасників аукціону, їх кількість і цінова пропозиція в заявках не підлягають розголошенню до закінчення проведення аукціону.

Учасники аукціону подають на товарну біржу заявки на участь в аукціоні та сплачують біржовий збір не пізніше ніж за 3 робочих дня до дати проведення аукціону.

За матеріалами офіційного сайту Мінекономрозвитку.

 

Новини за темою:

Пільга з металобрухту в період із 01.01.14 р. по 17.02.14 р. – застосовувати чи не застосовувати

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!