Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Майдановці, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості, отримають одноразову грошову допомогу

August 4, 2015

КМУ постановив виплатити одноразову грошову допомогу особам, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р., у 25-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на час її виплати (у 2015 році – 1218 грн. х 25 = 30450 грн.).
Крім цього, затверджено Порядок виплати вищезазначеної допомоги.
Так, встановлено, що допомога виплачується особам, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р. (далі - масові акції), та включені до відповідного переліку.
Для виплати допомоги особа, яка отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості під час участі у масових акціях та включена до переліку, звертається до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві держадміністрації, структурного підрозділу з питань праці та соціального захисту населення виконавчого органу міської, районної у місті (у разі утворення) ради за місцем реєстрації проживання або перебування з відповідною заявою, в якій зазначаються реквізити рахунка, відкритого у банку, на який перераховується допомога.
До заяви додаються:
- копія документа, що посвідчує особу громадянина України, іноземця або особи без громадянства, а також особу, яку визнано в Україні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту (з пред`явленням оригіналу);
- копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті).
Допомога перераховується на банківський рахунок особи, яка отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості під час участі у масових акціях, не пізніше 2 робочих днів після надходження коштів на рахунок органу соціального захисту населення.

Постанова КМУ від 29.07.15 р. № 535 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!