Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Масляниця: свято позитиву і гарного настрою!

February 22, 2014

Компанія «Баланс-Клуб» вітає всіх із прекрасним і веселим святом Масляниці! Настав час різноманітних смачних млинців, пісень та веселощів. Нехай це свято залишить у душі тільки кращі спогади!

 

Про свято 

Масляниця – це прощання із зимою, святкується перед Великим постом, у Сирний тиждень, і закінчується Прощеною неділею.

Історія свята 

За православною традицією Сиропустний тиждень призначався для того, щоб віруючі люди підготувалися до Великого поста, знайшли потрібну духовну настроєність, яка відповідає часу поста і духовних роздумів.

На Русі і в селах, і в містах цей тиждень став найяскравішим, наповненим радістю життя святом. Про Масляницю говорили: «вона цілий тиждень співала-танцювала, їла-пила, одна до одної в гості частенько ходила, в млинцях валялася, в маслі купалася». Її святкування вважалося для всіх русичів обов`язковим: «Хоч себе заклади, а Масляницю проведи».

Коріння свята 

 Масляниця – явище неоднозначне. Це свято бере початок із весняних аграрних традицій дохристиянських часів слов`янського життя, коли Масляниця була приурочена до дня весняного рівнодення. Обрядові дії були направлені на те, щоб зимовий тягар закінчився і настала весна.

Декілька слів про традиції

У селах у святкуванні брали участь усі жителі, незалежно від віку і соціального становища. Є повір`я, що неучасть у масляничних веселощах могла спричинити «життя в гіркій біді». Свято починалося зустріччю Масляниці у неділю перед Сиропустним тижнем: її зустрічали млинцями, віршами та піснями.

Перші три дні – понеділок, вівторок і середа – йшла підготовка до свята: привозили дрова для вогнищ, прибирали будинки. Основні святкування припадали на четвер, п`ятницю, суботу, неділю – дні широкої Масляниці. Прощалися з Масляницею у неділю: палили вогнища і водили хороводи.

Компанія «Баланс-Клуб» бажає всім радісно зустріти Масляницю і початок весни! 

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!