Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Квота робочих місць для працевлаштування осіб, які мають додаткові гарантії

May 20, 2014

Для працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (крім інвалідів, які не досягли пенсійного віку), підприємствам, установам і організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота в розмірі 5 % середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік.
Роботодавець, у якого штатна чисельність працівників становить понад 20 осіб, повинен самостійно розраховувати квоту з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють на підприємствах, в установах і організаціях і відносяться до неконкурентоспроможних на ринку праці (крім інвалідів) і забезпечують їх працевлаштування самостійно.
Вищевказану інформацію роботодавець вперше представляли до 1 лютого у 2014 році територіальному органу державної служби зайнятості, де вказували середньооблікову чисельність штатних працівників за 2013 рік.
У разі невиконання роботодавцем протягом року квоти для працевлаштування громадян з нього стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення.
Тобто, підставою для накладення штрафу є невиконання протягом року квоти робочих місць, якщо при цьому була допущена необґрунтована відмову в працевлаштуванні осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, в межах відповідної квоти.
З урахуванням вищезазначеного встановлено обов`язок роботодавця з чисельністю понад 20 працівників забезпечити працевлаштування осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, у розмірі 5 %.
Такий обов`язок у роботодавця виникає незалежно від наявної потреби в працівниках.

Лист Мінсоцполітики від 25.03.14 р. № ДЦ-01-1816/0/6-14.


Новини за темою:

Про наявність вакансій інвалідів повідомили, але норматив для працевлаштування не виконали: чи буде штраф

З філії до головного підприємства – за переведенням

Нові форми документів для безробітних

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!