Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Курити чи не курити? Штраф відповість!

June 20, 2013

Мін’юст роз`яснив питання, пов’язані з обмеженнями щодо споживання тютюнових виробів і відповідальністю за їх порушення, що встановлені Законом «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров`я населення». 
Так, куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів забороняється, зокрема, у приміщеннях закладів ресторанного господарства. 
Також забороняється, крім спеціально відведених для цього місць, куріння тютюнових виробів: 

  • у приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності; 
  • у приміщеннях готелів та аналогічних засобів розміщення громадян; 
  • у приміщеннях гуртожитків; 
  • в аеропортах та на вокзалах. 

За порушення законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров`я населення Мінекономрозвитку застосовує фінансові санкції до суб`єктів господарювання, зокрема: 

  • за розміщення попільничок або куріння у приміщеннях закладів ресторанного господарства - від 1 тис. до 10 тис. грн.; 
  • за невідведення спеціальних місць для куріння, необладнання їх витяжною вентиляцією чи іншими засобами для видалення тютюнового диму, нерозміщення графічного знака та тексту «Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров`ю!» - від 1 тис. до 10 тис. грн. 

Крім того, за куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, відповідно до КУпАП передбачена відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу від 3 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (при повторному порушенні – накладення штрафу від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів).

Лист Мін’юсту від 07.05.13 р. № 218-0-2-13/8.1.



Новини за темою:

Кальян + громадське харчування: можна, якщо обережно

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!