Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Куди подінуться ЖЕКи після 1 липня?

June 15, 2016

Зараз відбувається багато спекуляцій щодо того, що з 1 липня традиційні ЖЕКи припинять своє існування. Але це не так. ЖЕК – це така сама юридична особа, яка надає послуги з управління багатоквартирним будинком, і яка також може бути обрана управителем.
На жаль, сьогодні багато непорозумінь у суспільстві з приводу того, що відбуватиметься з 1 липня. Йдеться про регулювання управління багатоквартирними будинками, що передбачено Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Відповідно до його перехідних положень саме з 1 липня вступає в силу норма, відповідно до якої люди повинні визначитися з управителем у своєму будинку.
Головне, що необхідно розуміти, – люди повинні самостійно приймати рішення щодо управління власним майном та обрати відповідного управителя. Законом передбачено, що це може бути юридична особа, ФОП (фізична особа підприємець) та безпосередньо об’єднання співвласників (ОСББ).
Важливо розуміти, що люди можуть об’єднатися у своєму будинку, створити ОСББ і самостійно визначитися, хто саме надаватиме їм послуги управління. Це, відповідно, може бути й той самий ЖЕК, який їх обслуговував останніми роками. Після першого липня буде друге, і життя на цьому не закінчується. Проте, якщо до 1 липня люди не визначаться з процедурою управління, не оберуть управителя для свого будинку, то на державному рівні – рівні місцевого самоврядування – їм буде призначена через тендер керуюча компанія-управитель.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kuda-denutsya-ZHEKi-posle-1-iyulya.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!