Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Хто не повинен сплачувати екологічний податок за ТЗ?

September 6, 2013

З 01.09.13 р. перелік об’єктів оподаткування екологічним податком доповнено новим – за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів (далі – екологічний податок за ТЗ). Крім того, визначено перелік осіб, які звільняються від сплати такого податку. 
Зокрема, особи, які придбавають на території України ТЗ, що в установленому порядку були вперше зареєстровані та/або перереєстровані до 01.09.13 р., у власників ТЗ, не є платниками екологічного податку за ТЗ. Тобто, якщо особа придбала ТЗ після 01.09.13 р. у особи, яка його придбала та в установленому порядку зареєструвала в Україні до 01.09.13 р., то такий податок не сплачується.
Водночас, платниками екологічного податку за ТЗ є особи, які:
- ввозять на митну територію України ТЗ та/або кузови до них (за винятком кузовів товарної категорії 8707 10 10 згідно з УКТ ЗЕД) в митному режимі імпорту;
- здійснюють виробництво (виготовлення) ТЗ на митній території України для їх продажу на внутрішньому ринку України;
- придбавають ТЗ в осіб, які не є платниками цього податку згідно з п. 240.6.1 ПК: у осіб, які ввезли на митну територію України ТЗ, що належать дипломатичним представництвам або консульським установам іноземних держав, міжнародним організаціям, які користуються привілеями та імунітетом згідно із загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права, а також працівникам таких представництв, установ, організацій та членам їх сімей.

За матеріалами офіційного веб-порталу Міндоходів.


Новини за темою:

Зміни в законодавстві, що діють із вересня 2013 року

Хто утилізує транспортні засоби

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!