Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Кредитним установам доведеться звітувати частіше

September 3, 2013

Внесено зміни до Порядку складання та подання звітності кредитними установами до Нацкомфінпослуг.
Зокрема, тепер кредитні установи в разі надання великого кредиту мають подавати до Нацкомфінпослуг нерегулярні звітні дані. При цьому, великим вважається кредит, наданий згідно з одним або кількома кредитними договорами (у т. ч. з урахуванням додаткового договору до такого кредитного договору) одному позичальнику (одному або кільком позичальникам, які є пов`язаними чи афілійованими особами) протягом 30 календарних днів з дати укладання першого кредитного договору на суму, що дорівнює або перевищує 1 млн. грн. Нерегулярні звітні дані подаються в електронній або паперовій формі протягом 3 робочих днів після дати укладання кредитного договору. Кредитні договори, інформація про які вже надана до Нацкомфінпослуг, не включаються до складу таких звітних даних та не використовуються для розрахунку великих кредитів.
Крім того, кредитні установи, утворені у формі акціонерних товариств, разом з річною фінзвітністю подають звіт про корпоративне управління, складений відповідно до Закону «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг». Річна фінансова звітність подається разом з аудиторським висновком (звітом) та звітом про корпоративне управління не пізніше 1 червня (раніше 1 липня) року, наступного за звітним.

Розпорядження Нацкомфінпослуг від 23.07.13 р. № 2402 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 06.09.13 р. № 66), крім положень щодо надання фінзвітності кредитними установами – АТ, які набудуть чинності з 01.01.14 р.


Новини за темою:

Зміни в діяльності кредитних установ

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!