Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Коротко про зміни в ПК стосовно ПДВ, що набирають чинності з 01.01.15 р.

September 25, 2014

1) Податкова звітність з ПДВ

Встановлено, що податкова звітність з ПДВ подається до контролюючого органу всіма платниками в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб.

2) Впроваджено систему електронного адміністрування ПДВ

Платникам податку автоматично відкриваються рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ.

На рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ платника зараховуються кошти:

- з власного поточного рахунку платника в сумах, необхідних для збільшення розміру суми, що обчислюється відповідно до п. 200.1.3 ПК;

- з власного поточного рахунку платника в сумах, недостатніх для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов`язань з цього податку;

- з власного поточного рахунку платника в сумі податку, отриманого від покупців при проведенні операцій з продажу товарів/послуг за готівкові кошти або при проведенні бартерних (товарообмінних) операцій;

- з власного поточного рахунку платника в сумі податку, нарахованого платником за результатами проведення операцій.

3) Податкові накладні

Скасовано паперові форми податкових накладних. У зв`язку з цим немає необхідності складати податкову накладну у двох примірниках. Встановлено, що платник ПДВ зобов`язаний надати покупцю податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо накладення електронного підпису та реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних підлягатимуть всі податкові накладні незалежно від розміру ПДВ в одній податковій накладній.

4) Реєстр виданих та отриманих податкових накладних

Змінами, внесеними до п. 201.15 ПК, не передбачено ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних і подання до контролюючого органу копій записів у такому реєстрі в електронному вигляді.

Водночас зазначену статтю доповнено новим пунктом 201.11 1, згідно з яким на платників ПДВ покладено обов`язок ведення реєстру виданих та отриманих документів, зазначених у п. 201.11 ПК (транспортний квиток, готельний рахунок або рахунок, який виставляється платнику податку за послуги зв`язку, інші послуги, касові чеки).

Платники податку у складі податкової звітності з цього податку подають контролюючому органу копії записів у таких реєстрах за такий період в електронному вигляді.

5) Критерії обов`язкової реєстрації платників ПДВ

Обов`язковій реєстрації платниками ПДВ підлягатимуть лише особи, у яких загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 1 млн. грн. (без урахування ПДВ).

Роз’яснення Міндоходів у Київській області від 23.09.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!