Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Корективи в роботі банківської системи в особливий період

March 6, 2015

Внесено зміни до Положення про організацію готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період (далі – Положення).
Це Положення визначає основні вимоги до організації роботи з готівкою Операційного департаменту, територіальних управлінь НБУ та банків, залучених до роботи в особливий період за відповідним рішенням НБУ.
Зокрема, в умовах особливого періоду директор Операційного департаменту, керівники територіальних управлінь, уповноважених банків вживають заходів і безпосередньо відповідають за організацію роботи та створення належних умов для повної схоронності всіх цінностей у грошових сховищах та оборотній касі, касах банків і банкоматах.
В умовах особливого періоду підприємства, організації узгоджують з обслуговуючим банком розрахунок ліміту залишку готівки в касі. Ініціатором процедури узгодження є обслуговуючий банк. Для підприємств, організацій, які не узгодили з банком такий розрахунок, зазначений ліміт має вважатися нульовим, а не здана підприємством, організацією на кінець робочого дня готівка - понадлімітною.
Готівкові кошти, що надходять до кас підприємств, організацій мають здаватися ними в повному обсязі (крім випадків, передбачених у п. 5 та 8 розділу V) до уповноваженого банку в порядку і строки, що узгоджені з банком, і зараховуватися на їх поточні рахунки не пізніше наступного робочого дня.
В особливий період підприємства, організації переглядають порядок і строки здавання виручки з метою максимального залучення готівки до кас уповноважених банків.

Постанова НБУ від 03.03.15 р. № 157 набула чинності з 06.03.15 р.

Новини за темою:
Банкам дозволили зараховувати 100 % залишку готівки в касах для покриття обов’язкових резервів
Ставки рефінансування суттєво збільшились
Купівля інвалюти імпортерами – тільки з довідкою про сплату податків
НБУ продовжив дію низки заходів щодо діяльності банків та фінустанов

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!