Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Контроль за трансфертним ціноутворенням: штрафи та позапланові перевірки

April 3, 2015

ДФС повідомляє стосовно окремих питань застосування норм податкового законодавства щодо контролю за трансфертним ціноутворенням:

1. Щодо документації з трансфертного ціноутворення, яку платник податків надає на запит ДФС
З 01.01.15 р. правила подання платниками податків документації змінено та уніфіковано для всіх категорій платників. На запит ДФС усі платники податків протягом місяця з дня отримання запиту подають документацію, яка повинна містити інформацію, зазначену у пп. 39.4.6 ПК.
При направленні після 01.01.15 р. ДФС запитів платникам податків про надання документації з трансфертного ціноутворення щодо окремих контрольованих операцій, здійснених у 2013 - 2014 рр., платники податків та контролюючі органи зобов`язані застосовувати норми, чинні на момент направлення запиту.

2. Щодо застосування до платників податків штрафних санкцій за неподання звіту про контрольовані операції за 2013 р.
Звіт про контрольовані операції, здійснені платниками в період з 1 вересня по 31 грудня 2013 р., подається до 01.10.14 р.
Неподання платником податків звіту про проведені ним протягом року контрольовані операції тягне за собою накладання штрафу у розмірі 100 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
З 01.01.15 р. неподання платником податків звіту про здійснені ним протягом року контрольовані операції або невключення до такого звіту інформації про всі здійснені протягом звітного періоду контрольовані операції тягне за собою накладення штрафу у розмірі:
- 100 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року - у разі неподання (несвоєчасного подання) звіту про контрольовані операції;
- 5 % суми контрольованих операцій, що не задекларовані у звіті.

3. Щодо проведення позапланової документальної перевірки
У разі застосування контролюючими органами до платника податків штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) за порушення законів з питань оподаткування такому платнику податків надсилаються (вручаються) податкові повідомлення-рішення.
Документальна позапланова перевірка здійснюється, якщо платником податків не подано в установлений законом строк податкову декларацію, розрахунки, звіт про контрольовані операції або документацію з трансфертного ціноутворення, а в контролюючих органах наявна інформація щодо фактів здійснення платником податків діяльності, що призвела до виникнення об`єктів оподаткування, наявності показників, які підлягають декларуванню та/або наявності діючих (у тому числі призупинених) ліцензій на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією.

Лист ДФС від 23.03.15 р. № 9853/7/99-99-22-01-02-17.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!