Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відрядження у вихідні дні: роз’яснює МІнсоцполітики

February 3, 2014

Відповідно до п. 9 Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну від 17.03.11 р. № 362, на працівника, який перебуває у відрядженні, поширюється режим робочого часу того підприємства, на яке він відряджений. Замість днів відпочинку, не використаних за час відрядження, інші дні відпочинку після повернення з відрядження не надаються.
Пунктом 10 Інструкції визначено, що якщо працівник спеціально відряджений для роботи у вихідні або святкові й неробочі дні, то компенсація за роботу в ці дні виплачується відповідно до чинного законодавства.
Тобто, в наказі про направлення у відрядження має бути зазначено, що працівник працюватиме у вихідні дні. У даному випадку робота в ці дні буде оплачена відповідно до статті 107 Кодексу законів про працю України у розмірі подвійної тарифної ставки (окладу). Водночас Мінсоцполітики зазначає, що оскільки дія Інструкції поширюється тільки на органи держвлади, підприємства, установи та організації, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, то госпрозрахункові підприємства питання щодо відряджень повинні врегулювати в колективному договорі підприємства.
Питання виходу працівника на роботу в день вибуття у відрядження і в день прибуття з відрядження регулюється правилами внутрішнього трудового розпорядку підприємства.

Лист Мінсоцполітики від 07.11.13 р. № 998/13/155-13.


Новини за темою:

З 4 лютого буде застосовуватися нова форма авансового звіту

На скільки збільшено добові у 2014 році?

Бюджетникам заборонили їздити в закордонні відрядження

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!