Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Коли працівнику встановлена доплата за роз`їзний характер робіт

October 18, 2017

У випадку коли працівнику встановлена доплата за роз'їзний характер робіт, то працівнику нараховують оклад (у зазначеному в листі випадку – 2 000 грн.), доплату до розміру мінімальної заробітної плати (далі – МЗП) (у зазначеному в листі випадку – 1 200 грн.) і понад розмір МЗП (3 200 грн.) доплату за роз'їзний характер робіт.
Усі інші виплати, які працівнику нараховуються за відпрацьований час, включаються до зарплати при забезпеченні її мінімального розміру.
Тобто якщо працівнику нараховують премії (крім премій до святкових та ювілейних дат), індексацію, то зазначені виплати враховуються до зарплати при забезпеченні її мінімального розміру.
Виплати за невідпрацьований час, такі як оплата за час простою, оплата днів відпустки, оплати тимчасової непрацездатності, суми матеріальної допомоги тощо не враховуються до зарплати для забезпечення її мінімального рівня.
Розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір МЗП.
Отже, у випадку коли працівнику, який виконав місячну (годинну) норму праці, здійснюють виправлення (донарахування) певних виплат, здійснених у попередні місяці, то зазначені виплати мають нараховуватись понад розмір зарплати за цей місяць.

Лист ДФС від 17.05.17 р. № 1452/0/101-17.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!