Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Коли при розрахунках через інтернет треба застосовувати РРО

April 23, 2015

ДФС роз’яснила два важливих моменти суб’єктам господарювання, які проводять розрахунки з покупцями за товари (послуги) через Інтернет.

Нагадаємо, у зв’язку зі змінами, унесеними з 1 січня 2015 року до Закону від 06.07.95 р. № 265/95-ВР (далі – Закон № 265), у таких суб’єктів господарювання виникли запитання: зокрема, який розрахунковий документ треба видати покупцеві та як видавати розрахунковий документ, якщо послуги також надаються через Інтернет.

Ось що відповіла ДФС на ці два запитання.

1. Коли покупець «у реальному режимі» отримуватиме товари (послуги), оплачені через Інтернет, йому необхідно буде видати розрахунковий документ. Представники фіскальної служби нагадали, що суб’єкти господарювання повинні застосовувати РРО при проведенні розрахунків за товари (послуги) через Інтернет. Дотримуючись логіки листа, а також виходячи з визначення розрахункового документа і розрахункової операції у ст. 2 Закону № 265, таким розрахунковим документом є фіскальний чек РРО. Щоправда, у листі чітко не зазначено, у який момент має бути сформовано (роздруковано) чек: у момент надходження оплати чи в момент передачі покупцеві товарів (надання послуг). На наш погляд, чек має бути сформовано (роздруковано) в момент передачі товарів (надання послуг).

2. РРО не застосовується, коли самі послуги надаються також через Інтернет і розрахунки проводяться за допомогою платіжних карт Visa і MasterCard. Це можуть бути лише інформаційно-консультаційні послуги. Також дозволено не застосовувати РРО в разі надання комп’ютерних програм через Інтернет. На думку фіскальної служби, у цьому випадку визначити місце проведення розрахунків неможливо, а отже, РРО не застосовується.

Лист ДФС від 30.03.15 р. № 6556/6/99-99-22-07-03-15.

 

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!