Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Коли підприємцям із зони АТО відшкодовуватимуть ПДВ?

November 24, 2014

Згідно з рішенням РНБО від 04.11.14 р. «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях» Уряду доручено опрацювати питання щодо запровадження особливого порядку обліку платників податків та сплати ними податків і зборів до бюджетів під час провадження господарської діяльності на окремих територіях у районі проведення АТО в Донецькій і Луганській областях.

На сьогодні значна кількість суб’єктів господарювання, які сумлінно виконують свої податкові зобов’язання, скористалась правом змінити місце своєї податкової реєстрації за спрощеною процедурою, вставши на облік у контролюючих органах України, які розташовані поза межами зони проведення АТО.

Зі зміною місця податкової реєстрації такі платники податків продовжують сплачувати належні податки і збори, в тому числі податок на прибуток підприємств, ПДВ, ПДФО та інші податки і збори, до державного бюджету України та місцевих бюджетів тих регіонів, які розташовані поза межами АТО.

Зазначені суб’єкти господарювання отримуватимуть в передбачених податковим законодавством України випадках бюджетне відшкодування ПДВ, в тому числі ті з них, які через форс-мажорні обставини не мали змоги вивезти свої активи із зони проведення АТО.

За матеріалами офіційного веб-сайту Мінфіну.

 

Новини за темою:

Визначено критерії автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ з 01.01.15 р.

Встановлено порядок оприлюднення інформації про бюджетне відшкодування ПДВ

З 1 січня 2015 року ПДВ в автоматичному режимі відшкодовуватиметься на місяць раніше

Як отримати бюджетне відшкодування ПДВ при експорті сільгосппродукції?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!