Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Коли призначається довірена особа для голосування за акціями Центрального депозитарію?

May 21, 2013

Затверджено порядок призначення довіреної особи, якій передається право брати участь у голосуванні за акціями Центрального депозитарію ЦП. 
У разі виявлення, що розмір частки акціонера разом з його пов`язаними особами у статутному капіталі Центрального депозитарію перевищує граничний розмір, встановлений Законом «Про депозитарну систему України», НКЦПФР призначає довірену особу, якій передається право цього акціонера брати участь у голосуванні на загальних зборах акціонерів Центрального депозитарію за акціями, кількість яких перевищила граничний розмір. 
Довірена особа призначається з числа уповноважених осіб НКЦПФР протягом 2 тижнів з дати виявлення факту перевищення на період до приведення частки акціонера разом із пов`язаними з ним особами у статутному капіталі Центрального депозитарію до граничного рівня. Про призначення довіреної особи Центральний депозитарій та акціонер Центрального депозитарію повідомляються шляхом надсилання їм копій відповідного рішення НКЦПФР. При цьому, довірена особа не має права отримувати будь-яку винагороду, пов`язану з виконанням функцій довіреної особи.

Рішення НКЦПФР від 16.04.13 р. № 598 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 28.05.13 р. № 37).



Новини за темою:

Реєстр власників іменних ЦП: передача інформації і не тільки

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!