Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Коли банк знімає з контролю імпортні операції?

September 24, 2013

Внесено зміни до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями.
Зокрема, уточнено підстави зняття банком з контролю операції резидента в разі імпорту товару з увезенням його на територію України, а саме:
- отримання інформації про цю операцію в реєстрі МД (типу IM-40 «Імпорт», IM-41 «Реімпорт», IM-72 «Магазин безмитної торгівлі», IM-75 «Відмова на користь держави», IM-76 «Знищення або руйнування») - якщо для митного оформлення продукції використовується МД;
- пред`явлення резидентом документа (крім МД), який використовується для митного оформлення продукції, - якщо для митного оформлення продукції не використовується МД;
- пред`явлення резидентом документа, який згідно з умовами договору засвідчує виконання нерезидентом робіт, надання послуг, передавання прав інтелектуальної власності та інших немайнових прав, призначених для продажу (оплатної передачі), - в інших випадках.
У разі імпорту товару без його ввезення на територію України банк знімає з контролю операцію резидента виключно за наявності однієї з таких умов:
- зарахування виручки, одержаної від нерезидента, на рахунок резидента в уповноваженому банку в разі продажу нерезиденту товару за межами України;
- подання документів, що підтверджують використання резидентом товару за межами України на підставі договорів (контрактів, угод), інших форм документів, що застосовуються в міжнародній практиці та можуть уважатися договором.
Втратили чинність пп. 1-3 постанови НБУ від 19.11.01 р. № 482, які встановлювали обов’язок банків повідомляти спеціальним органам по боротьбі з організованою злочинністю про одержані клопотання щодо видачі ліцензій на здійснення операцій з іноземною валютою.

Постанова НБУ від 16.09.13 р. № 364 набула чинності з 21.09.13 р. («Урядовий кур`єр» від 21.09.13 р. № 172).


Новини за темою:

НБУ ввів обмеження з валютних переказів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!