Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Клінічні випробування ліків за новим Порядком

December 28, 2015

Затверджено зміни до Порядку проведення клінічних випробувань лікарських засобів та експертизи матеріалів клінічних випробувань.
Зокрема, зазначений Порядок доповнено новою нормою, відповідно до якої кожне клінічне випробування лікарського засобу повинно бути внесене до переліку клінічних випробувань, який розміщується на офіційному сайті центрального органу виконавчої влади, що формує та забезпечує реалізацію державної політики у сфері охорони здоров'я, до включення першого досліджуваного. Внесення клінічного випробування до переліку носить інформаційний характер та не повинно перешкоджати його проведенню.
Крім цього, визначено, що ввезення досліджуваних лікарських засобів та супутніх матеріалів може здійснюватися спонсором, заявником та/або юридичною або фізичною особою, яка діє за довіреністю, яку надав спонсор чи заявник на ввезення досліджуваних (зареєстрованих або незареєстрованих) лікарських засобів та супутніх матеріалів (медичних виробів, медичного обладнання тощо), що призначені для використання в межах проведення цього клінічного випробування.

Наказ МОЗ від 01.10.15 р. № 639 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Новини за темою:
Які товари мають право придбавати та продавати аптеки

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!