Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Ким складаються податкові накладні?

March 5, 2014

Податкову накладну складає зареєстрований платник ПДВ, якому присвоєно ІПН.
Якщо не зареєстровані платниками ПДВ філії та інші структурні підрозділи платника самостійно здійснюють поставку товарів/послуг та проводять розрахунки з постачальниками/споживачами, то зареєстрований платник податку, до складу якого входять такі структурні підрозділи, може делегувати філії або структурному підрозділу право складання податкових накладних. Для цього платник присвоює кожній філії та структурному підрозділу окремий числовий номер, про що має письмово повідомити контролюючий орган за своїм місцем реєстрації.
У податковій накладній, складеною філією, вказуються найменування головного підприємства (визначене статутними документами) і філії (структурного підрозділу).
У рамках договорів про спільну діяльність податкова накладна складається особою, відповідальною за ведення обліку та сплату податку. Облік результатів спільної діяльності ведеться такою особою окремо від обліку власних господарських результатів.
При здійсненні господарських операцій, пов`язаних з використанням майна, отриманого в управління за договорами про управління майном, податкова накладна складається керуючим майна, який веде окремий облік з ПДВ таких господарських операцій та відповідальна за утримання та внесення податку до бюджету.
У разі надання нерезидентом послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, податкова накладна складається зареєстрованим на території України платником податку - покупцем (отримувачем).
Суб`єкти підприємницької діяльності, які перейшли на спрощену систему оподаткування, яка не передбачає сплати податку на додану вартість або передбачає його нарахування за іншими ставками, звільнені від ПДВ, не мають права на складання податкової накладної.
Роз`яснення Міндоходів від 03.03.14 р.
Нагадаємо, що з 01.01.14 р. діє нова форма ПН, затверджена наказом Міндоходів від 14.01.14 р. № 10.

А якщо у Вас є невирішені питання, пов`язані з розрахунком ПДВ, Вам допоможе нове практичне керівництво № 5 серії «Бібліотека «БАЛАНС» «ПДВ: ситуації з практики», яке виходить з друку 07.03.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!