Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Який перехід на іншу посаду можна вважати безпосереднім для обчислення стажу держслужбовця?

August 7, 2014

Відповідно Порядку обчислення стажу державної служби до стажу державної служби включається час роботи на посадах керівників, їхніх заступників, головних інженерів державних підприємств, установ, організацій, голови, першого заступника та заступника голови правління Українського національного фонду "Взаєморозуміння і примирення" при КМУ, якщо безпосередньо з цих посад вони були призначені (обрані) на посади державних службовців 1 - 4 категорій.
Документом для визначення стажу є трудова книжка та інші документи, які відповідно до чинного законодавства підтверджують стаж роботи.
Що стосується безпосереднього призначення при обчисленні стажу, то слід зазначити, що такий термін чинним законодавством про державну службу не визначений. Тому можна вважати, що безпосереднє призначення у цьому випадку наявне за умови відсутності записів у трудовій книжці у період переходу особи з посади керівника підприємства на посади державних службовців 1 – 4 категорій.
Отже, якщо особа після звільнення з посади керівника підприємства призначається на державну службу на посади 1 - 4 категорій і в період між цими подіями не працювала в інших установах, організаціях, на підприємствах або не перебувала на обліку в службі зайнятості, як така, що шукає роботу, такий перехід можна вважати безпосереднім.

Лист Нацагентства з питань Держслужби від 24.06.14 р. № 3375/12-14.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!