Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Яка тривалість відпустки в керівника гуртка в дитячому садку?

August 12, 2013

Жінка працює в дошкільному навчальному закладі (дитячому садку) на посаді керівника гуртка. Якої тривалості повинна надаватися їй щорічна відпустка: 24, 42 чи 56 календарних днів (далі – к. д.)? 
У п. 1 «Дитячі ясла-садки, дитячі садки (у т. ч. інтернатного типу), дитячі ясла» розд. І «Дошкільні навчальні заклади» Порядку надання відпустки такої тривалості керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам затвердженого постановою КМУ від 14.04.97 р. № 346 (далі – Порядок № 346) відсутня посада керівника гуртка, а отже, працівникам, які працюють на цих посадах, не передбачено надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 к. д.
Водночас у п. 2 «Дитячі будинки, дошкільні заклади компенсуючого типу для дітей, які потребують корекції фізичного і психічного розвитку» розд. І Порядку № 346 передбачено надання керівнику гуртка щорічної основної відпустки тривалістю 56 к. д. Разом із тим згідно із приміткою 1 до цього пункту щорічна основна відпустка зазначеної тривалості може надаватися відповідній категорії працівників (керівник гуртка) дошкільних закладів загального типу, якщо вони обслуговують групи, у яких не менше 50 % дітей потребують корекції фізичного і психічного розвитку, або якщо в цих закладах укомплектовано не менше 50 % таких груп.
Щорічна основна відпустка працівників, посади яких не передбачені в додатку до Порядку № 346, має становити 24 к. д.
Отже, у нашій ситуації жінці, яка працює на посаді керівника гуртка в дитячому садку загального типу, надається щорічна основна відпустка тривалістю 24 к. д.

За матеріалами «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» № 32, який вийшов з друку 12.08.13 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!