Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Який порядок урахування в реєстраційній сумі ПДВ за своєчасно не зареєстровану ПН

July 26, 2017

Відповідно до п. 2001. 3 ПК показник ∑Перевищ є складовою формули, за якою обраховується сума податку, на яку платник податку має право зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) податкові накладні та/або розрахунки коригування (далі – реєстраційна сума, ПН, РК).
∑Перевищ – загальна сума перевищення податкових зобов’язань, зазначених платником у поданих податкових деклараціях з урахуванням поданих уточнюючих розрахунків до них, над сумою податку, що міститься в складених таким платником ПН та РК, зареєстрованих в ЄРПН, яка визначається як різниця між:
– сумами податкових зобов’язань за операціями з постачання товарів (послуг) та отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено митну територію України (далі – МТУ), та їх подальшого коригування згідно зі ст. 192 ПК, задекларованими платником у податкових деклараціях з податку з урахуванням поданих уточнюючих розрахунків до них,
– та сумами податку, зазначеними платником податку в ПН, що складені за такими операціями (у т. ч. ПН, які не видаються отримувачу, а також складених під час отримання послуг від нерезидента, місцем постачання яких визначено МТУ), та розрахунках коригування до них, зареєстрованих у ЄРПН.
Показник ∑Перевищ розраховується ДФС автоматично після прийняття звітності від платника податку, та при обрахунку додатного значення вказаного показника на таке значення зменшується реєстраційна сума такого платника.
Таким чином, якщо платник податку своєчасно не зареєстрував в ЄРПН ПН та відповідно не зменшив реєстраційну суму на суму податку, зазначену в таких ПН, то після подання звітності з ПДВ за відповідний звітний період реєстраційна сума платника зменшується на суму ПДВ, зазначену у ПН, своєчасно не зареєстрованих в ЄРПН.
Після реєстрації таких ПН в ЄРПН в системі електронного адміністрування ПДВ автоматично відбувається перерахунок показника ∑Перевищ за звітний період, у якому було складено таку ПН, та розрахункової суми (∑Накл) з урахуванням сум ПДВ, зазначених у таких ПН.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!