Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Яким чином зазначати в ПН код товару або код послуги? - роз`яснення "ЗІР"

January 30, 2017

При здійсненні платниками, починаючи з 1 січня 2017 року операцій з постачання товарів у податковій накладній в обов’язковому порядку зазначається код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних і імпортних товарів – 10 знаків, для інших товарів – не менше 4 знаків). При цьому код товару згідно з УКТ ЗЕД зазначається на всіх етапах постачання товарів від виробника чи імпортера до кінцевого споживача та незалежно від дати придбання чи виготовлення такого товару (до 1 січня 2017 року чи після цієї дати).
Українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД) складається на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів та затверджується Законом України від 19 вересня 2013 року № 584-VII «Про Митний тариф України» (чинний 01.01.14 р.).
Оскільки діюча форма податкової накладної не містить окремого поля для відображення коду послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, до внесення відповідних змін до форми податкової накладної та порядку її заповнення при складанні податкової накладної код послуги тимчасово не зазначається.

(категорія 101.17 "ЗІР").

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kakim-obrazom-ukazyvat-v-NN-kod-tovara-ili-kod-uslugi.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!