Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Яких змін зазнала форма Звіту про контрольовані операції

June 20, 2017

16.06.17 р. набули чинності зміни до форми та Порядку складання Звіту про контрольовані операції (далі – Звіт), затверджених наказом Мінфіну від 18.01.16 р. № 8.
Зокрема, внесеними змінами до Порядку передбачено:
Звіт подається до 1 жовтня року, що настає за звітним, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законодавства щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису;
у разі якщо платником податку виявлено, що у раніше поданому Звіті інформація надана не в повному обсязі, містить помилки або недоліки, такий платник податків має право подати:
•    новий Звіт (Звіт із позначкою «звітний новий») до граничного строку подання Звіту за такий самий звітний період;
•    уточнюючий Звіт (Звіт із позначкою «уточнюючий») після граничного строку подання Звіту за такий самий звітний період.
Новий та уточнюючий звіти повинні містити повну інформацію про контрольовані операції за звітний рік, як передбачено при складанні основного Звіту (Звіту з позначкою «звітний»).
Якщо останній день строку подання Звіту припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.
Зокрема:
•    у додатку до Звіту у таблиці «Відомості про контрольовані операції»:
–    у графі 20 «Загальна вартість операції (без вирахування непрямих податків) (грн.)» слова «без вирахування» замінено словами «за вирахуванням»;
–    доповнено графу 23 «Цифрове значення показника рентабельності» словами «контрольованих операцій»;
–    з’явилася нова графа 25 «Сторона, що досліджується»;
•    у новій редакції викладено додаток до Звіту «Інформація про пов’язаність осіб».
Також у новій редакції, зокрема, викладено пункти 1–3 розд. І «Загальні положення» Порядку внаслідок змін терміну подання Звіту (з 1 травня на 1 жовтня), збільшення вартісних критеріїв для визнання операцій контрольованими.
Крім того, у Порядку детальніше викладено інформацію та уточнено графи у додатку 1 до Порядку «Код підстави віднесення господарських операцій до контрольованих».

Наказ Мінфіну від 28.04.17 р. № 468 набув чинності з 16.06.17 р. («Офіційний вісник України» від 16.06.17 р. № 47).

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!