Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Які обмеження вводить та скасовує Нацбанк?

March 4, 2014

Внесено зміни постанови НБУ від 06.02.14 р. № 49 «Про заходи щодо діяльності банків та проведення валютних операцій» (далі - постанова № 49).
Зокрема, передбачено, що уповноважені банки:
- на період дії постанови № 49 здійснюють операції з купівлі-продажу іноземної валюти за гривні на міжбанківському валютному ринку України виключно на умовах "тод", "том" або "спот". Операції без поставки валют забороняються;
- мають право достроково повертати вклади, залучені в іноземній валюті за всіма типами договорів, у національній валюті за курсом купівлі іноземної валюти уповноваженого банку на день проведення операції;
- зобов`язані обмежити видачу (отримання) готівкових коштів в іноземній валюті з поточних та депозитних рахунків клієнтів через каси та банкомати банків у межах до 15 тисяч гривень на добу на одного клієнта в еквіваленті за офіційним курсом Нацбанку та не допускати обмежень щодо переказу коштів в іноземній валюті, що належать клієнтам, відповідно до нормативно-правових актів Нацбанку.
Крім цього, визначено, що Нацбанк має право обмежити роботу уповноваженого банку в Системі підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Нацбанку у разі виявлення в його діяльності операцій, що призводять до дестабілізації міжбанківського валютного ринку України.

Постанова НБУ від 27.02.14 р. 104 набула чинності з 28.02.14 р. та діє до прийняття Нацбанком окремого рішення.


Новини за темою:

НБУ ввів тимчасові обмеження на купівлю валюти

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!