Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Які коди бюджетної класифікації вказувати для сплати пені та штрафу у сфері ЗЕД

March 20, 2017

Відповідно до п. 113.1 ПК суми штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) зараховуються до бюджетів, до яких згідно із законом зараховуються відповідні податки та збори.
Відповідно до п. 131.3 ПК суми пені зараховуються до бюджетів або державних цільових фондів, до яких згідно із законом зараховуються відповідні податки.
Тобто суми штрафних (фінансових) санкцій та пені сплачуються за кодами бюджетної класифікації, за якими здійснюється зарахування відповідних податків та зборів.
Стосовно сплати штрафних (фінансових) санкцій та пені за порушення у сфері ЗЕД, застосованих контролюючим органом, слід зазначити таке.
Форма та Порядок надсилання податкового повідомлення-рішення і розрахунку грошового зобов’язання, затверджені наказом Мінфіну від 28.12.15 р. № 1204 (далі – Порядок № 1204), визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику (абзац сьомий п. 58.1 ПК).
Абзацом першим п. 3 розд. ІІ Порядку № 1204 визначено, що податкове повідомлення-рішення складається за кожним окремим податком, збором разом із штрафними (фінансовими) санкціями (штрафами) або штрафними (фінансовими) санкціями (штрафами), передбаченими ПК, а також за кожною штрафною (фінансовою) санкцією (штрафом) та пенею за порушення норм іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, у тому числі за порушення строків розрахунків у сфері ЗЕД.
Установлені форми податкових повідомлень-рішень містять інформацію щодо реквізитів бюджетних рахунків, на які платник податків здійснює сплату сум штрафних (фінансових) санкцій та/або пені за порушення у сфері ЗЕД-діяльності, нарахованих контролюючим органом.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kod-byudzhetnoj-klassifikacii-dlya-uplaty-peni-i-shtrafa.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!