Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Які документи підтверджують держреєстрацію фізособи-підприємця

August 18, 2017

З метою виконання положень п. 177.8 Податкового кодексу (далі – ПК), незалежно від обраної системи оподаткування, єдиним документом, що підтверджує державну реєстрацію фізособи як суб’єкта підприємницької діяльності, є витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.
Водночас згідно з п. 177.8 ПК під час нарахування (виплати) фізособою-підприємцем доходу від провадження нею підприємницької діяльності суб’єкт господарювання та/або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, не утримують податок на доходи у джерела виплати, якщо фізособа-підприємець, яка отримує такий дохід, надала копію документа, що підтверджує її держреєстрацію відповідно до закону як суб’єкта підприємницької діяльності. Це правило не застосовується в разі нарахування (виплати) доходу за виконання певної роботи та/або надання послуги згідно із ЦПД, коли буде встановлено, що відносини за таким договором фактично є трудовими, а сторони договору можуть бути прирівняні до працівника чи роботодавця відповідно до пп. 14.1.195 та 14.1.222 ПК.
Отже, для фізособи-підприємця, яка перебуває на загальній системі оподаткування, органами ДФС видача будь-яких інших спеціальних документів, які б підтверджували систему оподаткування, діючим податковим законодавством не передбачена.

Лист ДФС від 04.08.17 р. № 1506/6/99-99-13-01-02-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!