Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Які документи повинен мати підприємець на земділянку під тимчасовою спорудою?

July 9, 2015

Розміщення тимчасових споруд (далі – ТС) для провадження підприємницької діяльності здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади з питань будівництва, містобудування та архітектури.
Підставою для розміщення тимчасової споруди є  Паспорт прив`язки тимчасової споруди.
Для оформлення паспорта прив`язки замовник звертається до органу з питань містобудування та архітектури із заявою щодо оформлення паспорта прив`язки ТС, до якої наряду з іншими документами надає схему розміщення ТС. Але перш ніж оформлювати паспорт прив`язки, суб`єкт господарювання має отримати документи на землекористування, і лише після їх отримання він може звертатися за оформленням паспорта прив`язки.
Документи, що подаються для отримання паспорта прив`язки, мають містити дані щодо розміру земельних ділянок, які вносяться на підставі отриманих суб`єктом господарювання документів на право користування земельною ділянкою.
Внесення таких даних без наявних документів на право землекористування тягне за собою анулювання паспорта прив`язки.
Враховуючи вищезазначене якщо фізична особа — підприємець має паспорт прив`язки тимчасової споруди, то він повинен мати і    правовстановлюючі документи на земельну ділянку (свідоцтво про право власності або користування чи договір оренди земельної ділянки) по яких розраховується плата за землю.

Лист ДФС від 22.04.15 р. №1842/99-99-17-04-02-18.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!