Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Яка сума витрат на оплату праці найманих працівників включається до складу витрат

October 17, 2017

Відповідно до пп. 177.4.2 ПК  до переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізособою-підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування, належать, зокрема, витрати на оплату праці фізосіб, що перебувають у трудових відносинах з таким платником податку, які включають витрати на оплату основної і додаткової заробітної плати та інших видів заохочень і виплат виходячи з тарифних ставок, у вигляді премій, заохочень, відшкодувань вартості товарів (робіт, послуг), витрати на оплату за виконання робіт, послуг згідно з договорами цивільно-правового характеру, будь-яка інша оплата у грошовій або натуральній формі, встановлена за домовленістю сторін (крім сум матеріальної допомоги, які звільняються від оподаткування згідно з нормами розд. IV ПК).
Згідно з пп. 164.2.1 ПК доходи у вигляді зарплати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту), включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Під час нарахування доходів у формі заробітної плати база оподаткування визначається як нарахована заробітна плата, зменшена на суму ЄСВ, страхових внесків до Накопичувального фонду, а у випадках, передбачених законом, – обов’язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності.
Згідно з розд. III Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.15 р. № 4, у графі 3а «Сума нарахованого доходу» відображається нарахований дохід повністю, без вирахування сум ПДФО та ЄСВ, які відповідно до закону справляються за рахунок доходу найманої особи, та у графі 3 «Сума виплаченого доходу» відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податку у відповідності із нарахованим доходом, а саме – без вирахування із суми нарахованого доходу сум ПДФО та ЄСВ, які справляються за рахунок доходу найманої особи. При цьому слід врахувати, що ЄСВ з найманих працівників не утримується.
Таким чином, до складу витрат фізособи-підприємця на загальній системі оподаткування включається сума нарахованої зарплати без вирахувань.

ДФС у Закарпатській області.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!