Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Допущена помилка в зазначенні обов`язкового реквізиту: яка відповідальність передбачена

July 18, 2017

Особи, які відповідно до Податкового кодексу (далі – ПК) мають статус податкових агентів, зобов'язані подавати у строки, установлені ПК для податкового кварталу, форму № 1ДФ до контролюючого органу за місцем свого розташування. Така форма подається лише в разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду. Впровадження інших форм звітності із зазначених питань не допускається.
Згідно з п. 3.1 Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.15 р. № 4 (далі – Порядок № 4), у графі 2 «Податковий номер або серія та номер паспорта» відображається реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта фізособи (для фізособи, яка має позначку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта), яка надає інформацію в формі № 1ДФ.
Графа 2 є одним з обов'язкових реквізитів при заповненні форми № 1ДФ.
При заповненні графи 2 розд. І «Суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізосіб, і суми утриманого з них податку» цієї форми податковий агент зобов'язаний зазначити РНОКПП або серію та номер паспорта фізособи, на користь якої здійснюється нарахування (виплата) доходу. Заповнення з помилками цього реквізиту є порушенням вимог Порядку № 4 щодо заповнення форми № 1ДФ.
Згідно з п. 119.2 ПК неподання, подання з порушенням установлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, а також суми отриманої оплати від фізосіб за товари (роботи, послуги), якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов'язань платника податків та/або до зміни платника податків, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 510 грн.
У разі повторного порушення – штрафу в розмірі 1 020 грн.

Лст ДФС від 05.07.17 р. № 995/6/99-99-13-01-01-15/ІПК.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!