Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Яка відповідальність передбачена за несвоєчасне повернення авансу на відрядження?

January 30, 2017

ДФС у листі від 16.01.17 р. № 557/К/99-99-13-02-03-14 нагадала, що оподаткування доходів фізосіб регламентується р. IV ПК, відповідно до п. 170.9 ПК якого передбачено оподаткування суми надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт, не поверненої в установлений строк.
Порядок складання Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт затверджено наказом Мінфіну від 28.09.15 р. № 841 (далі – Порядок), згідно з п. 4 якого якщо платник податку не повертає суми надміру витрачених коштів протягом звітного місяця, на який припадає граничний строк (до закінчення третього або п'ятого, а в окремих випадках десятого чи двадцятого банківського дня, що настає за днем, у якому платник податку завершує відрядження або завершує виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням та за рахунок податкового агента платника податку, що надав кошти під звіт), то така сума, розрахована з урахуванням п. 164.5 ПК, підлягає оподаткуванню ПДФО відповідно до п. 167.1 ПК за рахунок будь-якого оподатковуваного доходу (після його оподаткування) за відповідний місяць.
Враховуючи наведене, норми Кодексу та положення п. 4 Порядку застосовуються податковим агентом у випадку неповернення  фізособою  суми надміру витрачених коштів протягом звітного місяця, на який припадає граничний строк їх повернення, у зв’язку з завершенням такою особою відрядження  або виконання цивільно-правової дії, з метою подальшого оподаткування.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nesvoevremennoe-vozvrashhenie-avansa-na-komandirovku-kakaya-otvetstvennost.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!