Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як застрахувати податковий кредит від „липової” накладної?

August 18, 2014

Перш ніж включити таку податкову накладну до податкового кредиту потрібно переконатися чи у період виписки податкової накладної продавець дійсно був платником ПДВ (адже згідно із п.201.8 ПК складання податкових накладних надається виключно особам, зареєстрованим як платники податку).
Це можна зробити за допомогою сервісу Реєстр платників ПДВ на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України. Там віднайдемо дату зняття постачальника з ПДВ-реєстрації.
Якщо платник правомірно виписав податкову накладну, врахуйте дату виписки такого документа. У разі якщо платник податку не включив у відповідному звітному періоді до податкового кредиту суму ПДВ на підставі отриманих податкових накладних, таке право зберігається за ним протягом 365 календарних днів з дати складання податкової накладної.
Переконавшись, що податкова накладна виписана правомірно та з моменту виписування минуло не більше року, можна її відправити до податкового кредиту при умові, що дана операція відноситься до господарської діяльності підприємсва.
За матеріалами офіційного порталу Міндоходів у Тернопільській області.

Новини за темою:
Платник податку втрачає право на податковий кредит після закінчення терміну позовної давності по оплаті товарів
Придбання ОЗ фізособою - платником ПДВ та право на податковий кредит

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!