Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як зареєструвати представництво?

April 22, 2013
Відповідно до Порядку обліку платників податків і зборів відокремлені підрозділи юросіб - нерезидентів, які є їх постійними представництвами, до початку своєї господарської діяльності повинні протягом 10 календарних днів з дня їх державної реєстрації (акредитації, легалізації) зареєструватися платниками податку на прибуток, ставши на облік в органах ДПС за своїм місцезнаходженням.
Представництво нерезидента, яке здійснює захист інтересів такої юрособи без провадження господарської діяльності в Україні, має зареєструватися платником податку на прибуток, якщо розпочинає господарську діяльність та відповідає визначенню постійного представництва.
Для взяття на облік представництво іноземної компанії має подати до органу ДПС:

  • заяву відповідної форми (для постійних представництв – за ф. № 1-РПП; для представництв - за ф. № 1-ОПП);
  • копію документа, що підтверджує присвоєння коду ЄДРПОУ;
  • копію документа про реєстрацію, легалізацію, акредитацію, створення тощо.

Лист ДПС України від 18.03.13 р. № 4198/6/18-3115.

Нагадаємо, відповідно до пп. 14.1.19 ст. 14 НК постійне представництво - постійне місце діяльності, через яке повністю або частково проводиться господарська діяльність нерезидента в Україні, зокрема: місце управління; філія; офіс; фабрика; майстерня; установка або споруда для розвідки природних ресурсів; шахта, нафтова/газова свердловина, кар`єр чи будь-яке інше місце видобутку природних ресурсів; склад або приміщення, що використовується для доставки товарів.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!