Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як заповнити реєстраційну заяву за формою № 1-ПДВ?

March 3, 2017

Форми реєстраційної заяви, заяви про анулювання реєстрації, а також Положення про реєстрацію платників податку затверджуються центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику (п. 183.14 Податкового кодексу).
Згідно з п. 4.1 розд. IV Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 14.11.14 р. № 1130 (далі – Положення № 1130), перереєстрація платника ПДВ проводиться в разі зміни даних про платника ПДВ, які стосуються податкового номера та/або найменування (П. І. Б.), та/або місцезнаходження (місця проживання) платника ПДВ, і якщо зміни не пов'язані із припиненням платника ПДВ, крім випадків, визначених пп. 1 п. 3.15 розд. III Положення № 1130.
У разі зміни платником ПДВ місцезнаходження (місця проживання) або його переведення на обслуговування до іншого контролюючого органу зняття такого платника з обліку в одному органі і взяття на облік в іншому здійснюються в порядку, установленому Мінфіном.
У разі зміни даних про платника ПДВ, а також у разі встановлення розбіжностей чи помилок у записах реєстру платників ПДВ, платник ПДВ подає відповідно до пп. 1 п. 3.5 розд. III Положення № 1130 реєстраційну заяву до контролюючого органу протягом 10 робочих днів, що настають за днем, коли змінилися дані про платника ПДВ, або виникли інші підстави для перереєстрації. Контролюючий орган здійснює перереєстрацію платника ПДВ із дотриманням правил та у строки, визначені для реєстрації платників ПДВ.
Відповідно до пп. 4 п. 3.5 розд. III Порядку № 1130 реєстраційна заява обов'язково має бути підписана заявником із зазначенням дати.
Усі розділи реєстраційної заяви підлягають заповненню.
Таким чином, при поданні реєстраційної заяви за формою № 1-ПДВ із позначкою «Перереєстрація» платник ПДВ повинен заповнити всі розділи заяви, указавши дані на день подання заяви.
При заповненні розд. 5 реєстраційної заяви платник ПДВ указує причини реєстрації платником ПДВ або критерії, за якими платник відповідає вимогам реєстрації платником ПДВ (на день подання заяви).
У розд. 7 реєстраційної заяви платник ПДВ заповнює потрібні поля (рядки).
Зокрема, якщо платник ПДВ здійснює оподатковувані операції з постачання товарів (послуг), то їх загальна сума, нарахована (сплачена) такому платнику за останні 12 календарних місяців, указується ним у рядку «Загальна сума від здійснення операцій із постачання товарів (послуг)».

(ЗІР, категорія 101.01.02).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-zapolnit-registracionnoe-zayavlenie-po-f---1-NDS.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!