Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як увести в експлуатацію систему крапельного зрошення?

June 26, 2013

Сільгосппідприємство придбало комплект системи крапельного зрошення. Серед отриманих документів була видаткова накладна, оформлена на цей комплект. До неї додавалась специфікація на товар із зазначенням усіх складових об’єкта, кожний з яких має свій строк корисного використання. Як уводити в експлуатацію таку систему (одним об’єктом чи кожну складову окремо) і як у подальшому її амортизувати? 
Підприємство може ввести в експлуатацію таку систему і, відповідно, у подальшому амортизувати її як одним об’єктом, так і кількома. 
В обох випадках слід видати наказ про введення в експлуатацію об’єкта ОЗ із зазначенням строку корисного використання і ліквідаційної вартості та скласти Акт (акти) приймання-передачі (внутрішнього переміщення) об’єкта основних засобів за типовою формою № ОЗСГ-1, затвердженою наказом Мінагрополітики від 27.09.07 р. № 701. 
Нарахування амортизації здійснюється за кожним визначеним об’єктом ОЗ окремо: у бухгалтерському обліку – за правилами П(С)БО 7, у податковому – за правилами ст. 144–146 ПК.

Оба варіанти детально розглянуто у «Баланс-Агро» № 24, який вийшов з друку 24.06.13 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!